PA6PSG

Naast Scout FM zijn we natuurlijk ook met zendamateurs actief op de radio amateurbanden in zowel spraak als beeld

Amateur Televisie (ATV)

Elk jaar trekken onze ATV uitzendingen weer veel aandacht. Sjef, PA5PVB, is onze drijvende kracht achter alles wat met ATV te maken heeft. Door de vele apparatuur van Sjef maken we de leukste beeldverbindingen. De scouts vinden dit elk jaar weer fantastisch. Wat is nou leuker om niet alleen iemand te spreken, maar ook nog eens te zien ? ATV wordt door ons bedreven op 3, 13 en 23cm. de antennes hiervoor staan altijd in een aparte mast op het terrein.

Spraak verbindingen

Een aantal amateurs houdt zich bezig met spraak verbingen op dieverse amateurbanden.
Dit gebeurt veelal in FM, de spraak- of modulatievorm die je ook op de radio hoort.
Radio amateurs als o.a. Fred, PE1RIV, houdt zich hier de hele JOTA mee bezig. Hij probeert met behulp van de aanwezige scouts verbindingen te maken met andere scoutsgroepen, voornamelijk in Nederland. Gesprekken over de activiteiten ter plekke, aantal scouts, hobbies en wat er op het menu staat worden uitgewisseld.

Locatie informatie

PA6PSG is gevestigd aan de Klokkenlaan 44 in Loon op Zand, vlakbij de Efteling. Onze locator is JO21MO. We zijn nummer 1660 op de lijst van deelnemende stations voor zowel JOTA als JOTI. Langskomen kan altijd, velen gingen je al voor.